Dátum: 2019. június 26. szerda    Mai névnap(ok): János, Pál


képgaléria kertpont.hu sakk linkajánló
 
Előadóművészet
Irodalmi szekció
Képzőművészet
Társadalom
Könyvsarok
Képgaléria
Ráday utca
Reál
Kiadványok
POSZT
Enciklopédia
CITY BALETT ALAPÍTVÁNY
HARMÓNIA ALAPÍTVÁNY
Terasz Archív
Kortárs Mozgásművészeti Portál
Nemzeti Színház
Bessenyei Ferenc honlapja
PREMIER
 
 
 Aktuális cikkek
A póréhagyma
A póréhagyma a vöröshagyma korai fajtája. Tápértéke és gyógyhatása megegyezik a vöröshagymáéval. A különbség csak a felhasználásában van.
A vizitorma
A vizitorma több mint száz fajtája közül számos megtalálható a kertekben is, ez a zsázsa. A vizitorma értékes gyógynövény. Salátákhoz használjuk leveleit és zsenge hajtásait.
 
 
Az uborka az indiánok eledele.
Mindig is salátának, vagy körítésnek használták fõ ételhez.
Eredetileg azért használták, hogy az erős ízeket ezzel hűtsék le.
Saláta készül belõle, vagy savanyítják, mindenképpen jó az emésztésnek.
Az uborka nemcsak az emésztõ szervekre hat hűsítõleg, de a légzõszervekre, és a gyulladásos bõrre is.
Kiemelkedõ vitamin vagy ásványi anyag nincs benne, mégis használják a természetes gyógyításban.
Leginkább a bõrelváltozásra használják, és úgy külsõleg, mint belsõleg jó méregoldó tulajdonsága van.
Az uborkalé külsõleg és belsõleg is használható.
Ha belsõleg használjuk, kellemes üdítõhöz jutunk, különösen más zöldségfélével keverve. Vitamin és ásványi só tartalma biztosítja a test számára a kellemes közérzetet.
Kiváló más zöldséglé dúsítására is.
Ha belsõleg használjuk rendszeresen, egy idõ után az egész megjelenésünk megváltózhat, fiatalosabbá válhat.
Üdébb lesz bõrünk, csillogóbb a hajunk, kellemesebbé válhat egész megjelenésünk.
Nem hiába használják a gyógyászatban egyes bõrápoló krémek alapanyagának az uborkalét.
Nemcsak szépítõszernek használjuk, de gyógyítani is lehet vele.

Az uborkának sokféle gyógyhatását ismerjük a fentieken kívül is.
Ha például a napégette bõrre uborkát helyezünk, nem hólyagosodik fel a helye. Így hamarabb gyógyul.

Az uborkalét általában más jellegzetesebb ízû zöldségfélével keverjük.
Mivel nagyon leveses, ezért a legjobb, ha kicentrifugázzuk a levét.
Keverhetjük petrezselyemlével, ami kitûnõ vízhajtó, valamint torma-, de a zöldbab-, spárgalével, aminek méregtelenítõ hatást is tulajdonítanak.
Santal
Az uborka
Az egészséges tök II. rész
A sütőtök
A spenót
A spárga
Ritka zöldségünk a rebarbara
A krumpli
Az egészséges tök I. rész
A főzőtök
A csirázott búza, árpa, vagy rozs
A szõlõ és a mazsola
A szilva
Legjobb pubok?
Hogy készül a marcipám?
Mitől jobb a hazai bor mint a többi?
| M?iaaj?lat | Impresszum | Jogi nyilatkozat |
info@terasz.hu