Dátum: 2019. október 21. hétfő    Mai névnap(ok): Orsolya


képgaléria kertpont.hu sakk linkajánló
 
Előadóművészet
Irodalmi szekció
Képzőművészet
Társadalom
Könyvsarok
Képgaléria
Ráday utca
Reál
Kiadványok
POSZT
Enciklopédia
CITY BALETT ALAPÍTVÁNY
HARMÓNIA ALAPÍTVÁNY
Terasz Archív
Kortárs Mozgásművészeti Portál
Nemzeti Színház
Bessenyei Ferenc honlapja
PREMIER
 
 
 Aktuális cikkek
A póréhagyma
A póréhagyma a vöröshagyma korai fajtája. Tápértéke és gyógyhatása megegyezik a vöröshagymáéval. A különbség csak a felhasználásában van.
A vizitorma
A vizitorma több mint száz fajtája közül számos megtalálható a kertekben is, ez a zsázsa. A vizitorma értékes gyógynövény. Salátákhoz használjuk leveleit és zsenge hajtásait.
 
 
A sütőtök felhasználásban és tápanyagtartalmában különbözik a főzőtöktől.
Felhasználás ideje is különbözik.
A főzőtök a nyári meleg hatásától véd meg, a sütőtök pedig a tél hidegétől, illetve a fázástól és következményeitől.

A tök állítólag az amerikai indiánoktól ered. Onnan jutott el hozzánk, de csak mint élelem. Náluk alakult ki a gyógyító hatása.
A kalcium, foszfor és a magnézium a tökben hasonló mennyiségben fordul elő.
Ha a felszívódás alapos, a három ásvány együtt rendkívüli gyógyító erőt fejthet ki.
A sütőtök a megfázásos betegségekre hatékony.
Minden elváltozás amely gyulladással jár gyógyítható a sütőtök levével, illetve a benne levő A vitaminnal.
Elsősorban a nyálkahártyák gyulladásaira van gyógyító hatással.

A kálium elősegíti a vér tisztítását.
Az A vitamin ezért jó hatással vannak a pattanásos bőrre.
Az allergia leküzdéséhez szintén szükséges a vér lúgosítása, mert csak ily módon tud érvényesülni a gyógyításában az A vitamin.
Allergikus köhögés, tüsszögés, sőt az asztma rohamokat is csökkenthetjük, ha töklét fogyasztunk.
A tök rendkívül egészséges táplálék, különösen akkor amikor nem nagyon van más zöldségféle.
Santal
Az uborka
Az egészséges tök II. rész
A sütőtök
A spenót
A spárga
Ritka zöldségünk a rebarbara
A krumpli
Az egészséges tök I. rész
A főzőtök
A csirázott búza, árpa, vagy rozs
A szõlõ és a mazsola
A szilva
Hogy készül a marcipám?
Knorr zacskós leves
Hús kontra zöldségevők!
| M?iaaj?lat | Impresszum | Jogi nyilatkozat |
info@terasz.hu