Dátum: 2019. szeptember 22. vasárnap    Mai névnap(ok): Móric, Ottó


képgaléria kertpont.hu sakk linkajánló
 
Előadóművészet
Irodalmi szekció
Képzőművészet
Társadalom
Könyvsarok
Képgaléria
Ráday utca
Reál
Kiadványok
POSZT
Enciklopédia
CITY BALETT ALAPÍTVÁNY
HARMÓNIA ALAPÍTVÁNY
Terasz Archív
Kortárs Mozgásművészeti Portál
Nemzeti Színház
Bessenyei Ferenc honlapja
PREMIER
 
 
 Aktuális cikkek
A póréhagyma
A póréhagyma a vöröshagyma korai fajtája. Tápértéke és gyógyhatása megegyezik a vöröshagymáéval. A különbség csak a felhasználásában van.
A vizitorma
A vizitorma több mint száz fajtája közül számos megtalálható a kertekben is, ez a zsázsa. A vizitorma értékes gyógynövény. Salátákhoz használjuk leveleit és zsenge hajtásait.
 
 
A krumpli azért került Európába, hogy megszüntesse az éhséget.
A krumpli gazdag ásványokban, de szervezetünk csak keveset hasznosít belőle. Az ásványok jobban benne maradnak, ha héjába fõzzük meg.
Gyógyításra a nyers és a fõtt krumplit is használjuk.
A fõtt krumpli keményítõnek számit, mert anyagcserei végterméke sav. Ha azonban héjában fõzzük, az ásványok megmentésével lúgos végterméket kapunk. Ilyen esetekben a krumpli nem a keményítõk, hanem a zöldségek közé sorolódik.
A sav lúg egyensúlyozására zöldségfélét, illetve nyers krumplit fogyasztunk.
A krumplinak méregtelenítő tulajdonsága van, így megtisztítja a testet a nehéz fémek lerakodásától.
Napi két és fél pohár krumpli lé ajánlott mindenkinek egy hónapban legalább egyszer.
A krumpli kicentrifugázott nyers keményítõjének hatása jótékony az emésztõszervek gyulladásos megbetegedéseire.
Csupán fél pohárral kell fogyasztani étkezés után. A másik felét ajánlatos kipótolni káposzta, vagy savanyú káposzta lével, ami ugyanazt a célt szolgálja.
A kellemetlen szúnyog, vagy egyéb rovar csipás csillapítására legjobb ha krumplit teszünk. A megmosott krumplit elvágjuk, és levével bekenjük a csípés helyét.
A legtöbb esetben nyersen hasznosíthatjuk a krumplit a belsõ betegségekkel szemben.
A megmosott krumpli levét kicentrifugázzuk, és lehetõleg hasonló gyógyhatású zöldségfélével elegyítjük.
Santal
Az uborka
Az egészséges tök II. rész
A sütőtök
A spenót
A spárga
Ritka zöldségünk a rebarbara
A krumpli
Az egészséges tök I. rész
A főzőtök
A csirázott búza, árpa, vagy rozs
A szõlõ és a mazsola
A szilva
Kedvenc éttermed?
Hús kontra zöldségevők!
Ütős koktélok
| M?iaaj?lat | Impresszum | Jogi nyilatkozat |
info@terasz.hu