Dátum: 2019. szeptember 22. vasárnap    Mai névnap(ok): Móric, Ottó


képgaléria kertpont.hu sakk linkajánló
 
Előadóművészet
Irodalmi szekció
Képzőművészet
Társadalom
Könyvsarok
Képgaléria
Ráday utca
Reál
Kiadványok
POSZT
Enciklopédia
CITY BALETT ALAPÍTVÁNY
HARMÓNIA ALAPÍTVÁNY
Terasz Archív
Kortárs Mozgásművészeti Portál
Nemzeti Színház
Bessenyei Ferenc honlapja
PREMIER
 
 
 Aktuális cikkek
A póréhagyma
A póréhagyma a vöröshagyma korai fajtája. Tápértéke és gyógyhatása megegyezik a vöröshagymáéval. A különbség csak a felhasználásában van.
A vizitorma
A vizitorma több mint száz fajtája közül számos megtalálható a kertekben is, ez a zsázsa. A vizitorma értékes gyógynövény. Salátákhoz használjuk leveleit és zsenge hajtásait.
 
 
A csirázott búzát, árpát vagy rozst nagyon könnyű előállítani.
Bármely magot a következő módon csíráztatunk:
Egy edénybe leáztatunk pár órára egy marék búzát. Veszünk egy lapos tányért, eligazítjuk az alján a búzát és sötét helyre tesszük. Minden nap leöblítjük többször, de legalább reggel és este.
Ha csirázni kezd, akkor világos helyre tesszük és naponta öblögetjük. Hat-nyolc nap múlva elosztjuk két-három felé.
Ezután kicentrifugázzuk a levét és elfogyasztjuk.
Használat előtt alaposan meg kell mosnunk.
Fontos, hogy a búza-, árpa- és rozsmag egészséges legyen, hogy jól csirázzon. A csirázott búza az egyik legtartalmasabb táplálék. Csirázással az ásványi sók és a vitaminok megsokszorozódnak.
B-vitamin tartalma magas és sok K vitamint tartalmaz.
A csirázott búzát főleg azoknak ajánlatos fogyasztani akik valamilyen betegségen estek át, szervezetük legyengült.
A lábadozó betegnek vagy annak akinek rossz az étvágya, az a legjobb ha először csárázott búza levével próbálkozik meg. A benne levő természetes B vitaminok a testben helyrebillentik az anyagcsere folyamatát.
A csirázott gabona lé egyik jó tulajdonsága, hogy rövid idő alatt méregteleníti a szervezetet. Ha tehát úgy érezzük, hogy sok vegyszert fogyasztottunk, akár gyógyszer formájában, vagy valami okból a testbe lerakodott idegen anyag van, a csirázott gabona segít megszabadulni az idegen anyagoktól.
Santal
Az uborka
Az egészséges tök II. rész
A sütőtök
A spenót
A spárga
Ritka zöldségünk a rebarbara
A krumpli
Az egészséges tök I. rész
A főzőtök
A csirázott búza, árpa, vagy rozs
A szõlõ és a mazsola
A szilva
Hús kontra zöldségevők!
Ütős koktélok
Hogy készül a marcipám?
| M?iaaj?lat | Impresszum | Jogi nyilatkozat |
info@terasz.hu