Dátum: 2018. december 19. szerda    Mai névnap(ok): Viola


képgaléria kertpont.hu sakk linkajánló
 
Előadóművészet
Irodalmi szekció
Képzőművészet
Társadalom
Könyvsarok
Képgaléria
Ráday utca
Reál
Kiadványok
POSZT
Enciklopédia
CITY BALETT ALAPÍTVÁNY
HARMÓNIA ALAPÍTVÁNY
Terasz Archív
Kortárs Mozgásművészeti Portál
Nemzeti Színház
Bessenyei Ferenc honlapja
PREMIER
 
 
 Aktuális cikkek
A póréhagyma
A póréhagyma a vöröshagyma korai fajtája. Tápértéke és gyógyhatása megegyezik a vöröshagymáéval. A különbség csak a felhasználásában van.
A vizitorma
A vizitorma több mint száz fajtája közül számos megtalálható a kertekben is, ez a zsázsa. A vizitorma értékes gyógynövény. Salátákhoz használjuk leveleit és zsenge hajtásait.
 
 
Az ananász nem fán terem. Ha levágjuk a friss ananász zöldjét, és földbe tesszük, két év múlva élvezhetjük a gyümölcsét.
Ananász ültetvény van már szerte a világban. A legnagyobb azonban a távol-keleti országok, ahol kitûnõ az éghajlat a termelésnek.

Az ananász, ellentétben a többi gyümölccsel, nem utánérõ. Meg kell hogy várja az érést a szárán és csak utána lehet megenni. Ilyenkor kellemes az illata és sárga a színe.
Az ananász legértékesebb tulajdonsága a benne található bromélia enzim, amely a fehérje emésztésében nyújt segítséget. A test többi részére is hat az ananász, nemcsak az emésztõ szervekre.

Az ananász jótékony hatásai:

- segíti az emésztést,
- csökkenti a hasnyálmirigy, az epe, a máj és a vastagbél panaszait,
- rendkívül jó méregtelenítő hatása van,
- segíti a fehérjeemésztést,
- az ananász leve hűsítőleg hat a lázas, beteg részekre,
- hat az immunrendszer mûködésére, növeli a test ellenálló képességét.
Santal
Az uborka
Az egészséges tök II. rész
A sütőtök
A spenót
A spárga
Ritka zöldségünk a rebarbara
A krumpli
Az egészséges tök I. rész
A főzőtök
A csirázott búza, árpa, vagy rozs
A szõlõ és a mazsola
A szilva
Ütős koktélok
Melyik a legjobb burger?
Legjobb pubok?
| M?iaaj?lat | Impresszum | Jogi nyilatkozat |
info@terasz.hu