Dátum: 2017. június 23. péntek    Mai névnap(ok): Zoltán, Zoltána


képgaléria kertpont.hu sakk linkajánló
 
Előadóművészet
Irodalmi szekció
Képzőművészet
Társadalom
Könyvsarok
Képgaléria
Ráday utca
Reál
Kiadványok
POSZT
Enciklopédia
CITY BALETT ALAPÍTVÁNY
HARMÓNIA ALAPÍTVÁNY
Terasz Archív
Kortárs Mozgásművészeti Portál
Nemzeti Színház
Bessenyei Ferenc honlapja
PREMIER
 
 
 Aktuális cikkek
A póréhagyma
A póréhagyma a vöröshagyma korai fajtája. Tápértéke és gyógyhatása megegyezik a vöröshagymáéval. A különbség csak a felhasználásában van.
A vizitorma
A vizitorma több mint száz fajtája közül számos megtalálható a kertekben is, ez a zsázsa. A vizitorma értékes gyógynövény. Salátákhoz használjuk leveleit és zsenge hajtásait.
 
 
Hozzávalók:

- 4 tojás
- 12,5 dkg liszt
- 10 dkg étkezési keményítő
- fél csomag sütőpor
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 narancs leve
- 2 ek. narancslikőr vagy triple sec
- A krémhez:
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 2 ek. narancslikőr
- A díszítéshez:
- 16 szem cukortojás
- 10 dkg vágott pisztácia


A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet, a keményítőt és a sütőport összekeverjük. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű tortaforma alját, és sütőpapírt fektetünk rá. A sütőt 200 forka előmelegítjük.

A tojásfehérjéket 4 ek. hideg vízzel kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Beledolgozzuk a tojássárgákat. Végül a lisztes keveréket is lazán beleforgatjuk. A formába töltjük, és a sütőben kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük. A tort szélét késsel meglazítjuk, rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. A tortát vízszintesen kétszer elvágjuk (három lapra vágjuk). Összekeverjük a narancslevet a narancslikőrrel és megcsepegtetjük vele a tortalapokat. A krémhez a vajat a porcukorral, a tojássárgákkal és a likőrrel habosra keverjük. A krém egyharmadát az alsó tésztalapra simítjuk, ráborítjuk a középső lapot, rákenjük a krém második harmadát, végül a felső tortalapot is ráborítjuk. A maradék krém felét csillagcsőrős habzsákba szedjük, a többivel bevonjuk a torta oldalát és tetejét. A habzsákból feldíszítjük a tortát, habrózsákkal kijelöljük a szeletek helyét. A habrózsákra egy-egy színes cukortojást ültetünk, és a pisztáciát a torta közepére szórjuk.
Santal
Az uborka
Az egészséges tök II. rész
A sütőtök
A spenót
A spárga
Ritka zöldségünk a rebarbara
A krumpli
Az egészséges tök I. rész
A főzőtök
A csirázott búza, árpa, vagy rozs
A szõlõ és a mazsola
A szilva
Kedvenc éttermed?
Ételcsodák avagy specialitásaitok
Melyik a legjobb burger?
| M?iaaj?lat | Impresszum | Jogi nyilatkozat |
info@terasz.hu