Dátum: 2017. június 27. kedd    Mai névnap(ok): László, Olga


képgaléria kertpont.hu sakk linkajánló
 
Előadóművészet
Irodalmi szekció
Képzőművészet
Társadalom
Könyvsarok
Képgaléria
Ráday utca
Reál
Kiadványok
POSZT
Enciklopédia
CITY BALETT ALAPÍTVÁNY
HARMÓNIA ALAPÍTVÁNY
Terasz Archív
Kortárs Mozgásművészeti Portál
Nemzeti Színház
Bessenyei Ferenc honlapja
PREMIER
 
 
 Aktuális cikkek
A póréhagyma
A póréhagyma a vöröshagyma korai fajtája. Tápértéke és gyógyhatása megegyezik a vöröshagymáéval. A különbség csak a felhasználásában van.
A vizitorma
A vizitorma több mint száz fajtája közül számos megtalálható a kertekben is, ez a zsázsa. A vizitorma értékes gyógynövény. Salátákhoz használjuk leveleit és zsenge hajtásait.
 
 
Hozzávalók: (20 darabhoz)

- 10 dkg hajdinaliszt
- 10 dkg búzaliszt
- 1 csomag szárazélesztő
- 3 tojássárgája
- só és cukor
- 5 dkg vaj
- kb. 2,5 dl langyos tej
- olaj a sütéshez
- 30 dkg lazackaviár
- 3 dl főzőtejszín
- só és fehér bors
- kapor a díszítéshez


A kétféle lisztet tálba tesszük és a szárazélesztővel jól összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sót, a vajat feloldunk egy kevés tejben és a lisztes masszához keverjük, a maradék tejjel sűrű palacsintatésztává dolgozzuk és főzőkanállal rövid ideig keverjük, konyharuhával letakarva kb. 30 perig kelesztjük. A főzőtejszínt sóval, borssal ízesítjük és simára keverjük, a kaprot megmossuk, szárazra itatjuk és a leveleit lecsipkedjük a száráról, egy palacsintasütőben pici olajat forrósítunk és adagonként aranybarnára sütjük a kb. 7 cm átmérőjű kis palacsintákat. Tálalás előtt egy-egy kanálka főzőtejszínr és tetszőleges mennyiségű kaviárt teszünk a még meleg blinkre, majd kaporral megszórva kínáljuk.
Santal
Az uborka
Az egészséges tök II. rész
A sütőtök
A spenót
A spárga
Ritka zöldségünk a rebarbara
A krumpli
Az egészséges tök I. rész
A főzőtök
A csirázott búza, árpa, vagy rozs
A szõlõ és a mazsola
A szilva
Hogy készül a marcipám?
Ütős koktélok
Kedvenc éttermed?
| M?iaaj?lat | Impresszum | Jogi nyilatkozat |
info@terasz.hu