Dátum: 2017. augusztus 23. szerda    Mai névnap(ok): Bence, Farkas


képgaléria kertpont.hu sakk linkajánló
 
Előadóművészet
Irodalmi szekció
Képzőművészet
Társadalom
Könyvsarok
Képgaléria
Ráday utca
Reál
Kiadványok
POSZT
Enciklopédia
CITY BALETT ALAPÍTVÁNY
HARMÓNIA ALAPÍTVÁNY
Terasz Archív
Kortárs Mozgásművészeti Portál
Nemzeti Színház
Bessenyei Ferenc honlapja
PREMIER
 
 
 Aktuális cikkek
A póréhagyma
A póréhagyma a vöröshagyma korai fajtája. Tápértéke és gyógyhatása megegyezik a vöröshagymáéval. A különbség csak a felhasználásában van.
A vizitorma
A vizitorma több mint száz fajtája közül számos megtalálható a kertekben is, ez a zsázsa. A vizitorma értékes gyógynövény. Salátákhoz használjuk leveleit és zsenge hajtásait.
 
 
Hozzávalók:

- 3 tojásfehérje
- 1 teáskanál citromlé
- 150 g cukor
- barna cukormorzsa
- ízlés szerint színezett porcukor, süteménydíszek vagy szivárványcukor


Három tojásfehérjét keverőgéppel a legmagasabb fokozaton kemény habbá verünk, 1 teáskanál citromlevet hozzákeverünk.
150 g cukrot apráként belekeverünk és addig verjük, amíg a késvágás látható marad benne.
A habmasszát nagylyukú nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire karikákat spriccelünk.
Tarka cukormorzsával megszórjuk, egy órát száradni hagyjuk, majd az előmelegített sütőbe helyezzük.
Sütési idő 120-140 perc.
A karikákat konyhai rácson hűlni hagyjuk.
Tetszés szerint ételfestékkel, színezett porcukorral süteménydíszekkel és szivárványcukorral díszítjük.
Santal
Az uborka
Az egészséges tök II. rész
A sütőtök
A spenót
A spárga
Ritka zöldségünk a rebarbara
A krumpli
Az egészséges tök I. rész
A főzőtök
A csirázott búza, árpa, vagy rozs
A szõlõ és a mazsola
A szilva
Hús kontra zöldségevők!
Ütős koktélok
Kedvenc éttermed?
| M?iaaj?lat | Impresszum | Jogi nyilatkozat |
info@terasz.hu