A dzsungel könyve 600 !
A Pesti Színházban 2006. március 22-én hatszázadik alkalommal kerül színre Dés László – Geszti Péter – Békés Pál zenés játéka, amelynek éppen tíz éve (1996. január 28.) volt a bemutatója. A Kipling azonos című regénye alapján készült produkció - Hegedűs D. Géza rendezésében, a (néhai) zseniális Imre Zoltán koreográfiájával - a Pesti Színház eddigi legnagyobb közönségsikere.
Megjegyzendő: a hatszázas szériát A dzsungel könyvén kívül csak A padlás című Presser-musical érte el a Vígszínház történetében, sőt, már túl is szárnyalta. A sikerben egyaránt osztozik Dés László fülbemászó muzsikája, Geszti Péter fanyar humorú dalszövegei, s kiváltképp a színészgárda ötletgazdag játéka.

Kútvölgyi Erzsébet - Csöre Gábor
 
Az 500.
 
Az eredeti szereposztásból Kútvölgyi Erzsébet (Bagira), Borbiczki Ferenc (Akela), Reviczky Gábor (Balu) és Méhes László (Ká) változatlanul színpadra lép, ám a jubileumra meghívták valamennyi korábbi dzsungellakót. A többi legyen meglepetés. Az viszont nem titok, hogy az előadás után hamisítatlan „dzsungel-bulit” tartanak a Pesti Színházban, amelyen együtt ünnepel valamennyi alkotó és közreműködő.

[ k.p. ] 2006-03-21 14:32:00