Élőkép Társulat: Lepkévé válás – Konspiráció
TRAFÓ, 2006. január 19.-20. 20 óra PREMIER!
Lepkévé válás, metamorfózis – Bérczi Zsófia „morfománjai” egy nem egészen emberi világba ragadnak el, ahol megelevenedik a díszlet, az előadók segítségével életre kel az elasztikus anyaggal bevont színpad és a vetített animáció az alakokkal és formákkal való játék új dimenzióját villantja fel.
A Lepkévé válás nem más, mint egy színpadon testet öltő szürreális, fantasztikus „élővilág”, melynek lakói részben valós, részben virtuális (vetített) szereplők. A látvány és a hangzás egyaránt ennek a különös miliőnek az életre keltését szolgálja, az alkotók – egyértelműen elbeszélt történet hiányában – a mindenkiben működő gyermeki fantáziára és a nézők szabad asszociációira építenek.

Az Élőkép Társulat olyan vizuális színház létrehozására tesz kísérletet, melynek szereplői nem emberek, hanem élő szobrok, természeti formációkra, állatszerű lényekre emlékeztető alakok. Az előadók színes elasztikus anyagba burkolt teste, illetve az egész színpadot borító textilréteg élő textúrát képez, melynek segítségével egy nem létező világot varázsolnak színpadra az alkotók. A vetített képek, animációk a térképzést, a tér tágítását és egy különös atmoszféra megteremtését szolgálják és fokozzák a vizuális élményt.

 
 
 
 
 

Koncepció, díszlet, jelmez: Terebessy Tóbiás, Bérczi Zsófia

Neonomád fénylények (feszített véglény és a bucskák): Terebessy Tóbiás
Hangfelvételek és zenei montázs: Bársony Júlia
Vetítés: Molnár Márk, Szarka Fedor Guido
Szereplők: Bársony Júlia, Dékány Edit, Gyöngyösi Adrienn, Kántor Kata, Nagy Fruzsina, Szabó Ágnes, Szarka Fedor Guido, Törzsök Kata
Artisták: Benjamin Glass, Halasi Márk

Mozdulatok, figurák, koreográfia: Bársony Júlia, Bérczi Zsófia, Dékány Edit, Kántor Kata

Látvány és rendezés: Bérczi Zsófia

Fotó Peti Péter


További képek a képgalériában

2006-01-21 16:00:00