Francia dub az A38-ason
Az A38 fedélzetét újra benépesítik a francia dub kedvelői! A Meï Teï Sho, a High Tone és a Le Peuple de l’Herbe együttesek koncertjére szeptember 11-én, vasárnap 21 órától kerül sor.
A Lyonból érkező három rendkívüli zenekar produkciója kivételes csemegét ígér a budapesti közönségnek: a modern "dub" képviselőinek muzsikája az elektro, a hip-hop, a funk, a ragga és az afro-rock zenék elemeit vegyíti. Sokszínű zenéjük a Clash nevű kultusz-zenekar produkcióiból merít – nem véletlen tehát, hogy 2005-ös európai turnéjuk a Lyon Calling Tour elnevezést kapta.
(Talán mindenki emlékszik még a Clash London Calling és Should I Stay Or Should I Go c. slágereire.) Az délkelet-franciaországi városból érkező turné 17 országot, 28 nagyvárost érint.

 
A folyamatosan turnézó Meï Teï Sho Brazíliából és Egyiptomból tér vissza Európába, hogy bemutathassák "Lo Ba" c. albumukat a magyar közönségnek is. A High Tone nemrég adta ki harmadik lemezét "Wave Digger" címmel, amely nagyon bíztató kritikát kapott eddig a szakmától és a közönségtől egyaránt. A Peuple de l’Herbe „Cube” c. nagylemezükkel már hatalmas sikert aratott eddig is a párizsi Elysée Montmartre-ban és a lyoni Transbordeur-ben. Utóbbi együttes mögött már több, mint 50 európai fellépés áll!

Fotó: Sabrina Magnien

[ Kalóz Róbert ] 2005-09-05 00:02:00