A Contemporain Art Egyesület bemutatkozik
Hat művész alkotja a Contemporain Art Egyesület (C.A.E.) névre keresztelt művészeti csoportot, akik legutóbb a kapolcsi evangélikus templom terében kaptak lehetőséget a megmutatkozásra.
A Művészetek Völgyében idén rendkívül domináns volt a képzőművészet megjelenése. Közel száz tárlatot láthatott a közönség a hat faluban. Kapolcson az evangélikus templomban idén az Contemporain Art Egyesület (C.A.E.) alkotásai voltak láthatók.
Tímár Ferenc a csoport vezetője elmondta, hogy a felkérés gyorsan jött az evangélikus lelkész részéről egy korábbi ismeretség kapcsán. Mégis sikerült a szűkös idő keretei között is egy szép és harmonikus kiállítást a templom terébe varázsolni, amelyet számos völgylátogató nézett meg a rendezvény ideje alatt. A visszajelzések pozitívak voltak a műkedvelők részéről, elismerést és érdeklődést váltott ki belőlem is a társaság.

Bódi Katalin: Sufni Bódi Katalin: Kulcs
 
Kósa Ferenc: Cím nélkül Kósa Ferenc: Cím nélkül
 
A kiállítás szervezése során a lelkész kérése csupán annyi volt, hogy a különös miliőhöz kapcsolódjanak valamilyen formában a kiállított alkotások. Ugyanis előző évi tapasztalatai azt mutatták, hogy a templom rendeltetését nem igazán vették figyelembe a Völgy szervezői. Idén viszont ragaszkodott a valláshoz közel álló művészcsoporthoz, akiknek tevékenységét már korábban ismerte.
Mindezt figyelembe véve jött létre a templom emeleti részén a festőművészeket, grafikusokat tömörítő társaság légies tisztaságot sugárzó kiállítása.

Pastika Róbert: Nyitott ajtó Szente Mónika: Vízmerítő
 
Timár Ferenc: Születés Timár Ferenc: Talált kép
 
A Contemporain Art Egyesület (C.A.E.) 1991-ben alakult fiatal képző- és iparművészekből. Céljuk az volt, hogy a főiskola elvégzése után közösen, egymást segítve mutatkozzanak be a hazai és külföldi műélvezők előtt. Több csoportos tárlat van már a hátuk mögött: 1992-ben a sziráki kastélyban, egy évvel később a Budapest Galériában, 1996-ban Münchenben, 1998-99-ben a budapesti Hattyúházban illetve tavaly pedig Lipcsében állították ki grafikáikat, festményeiket és kerámiáikat.
A tagok: Bódi Katalin (grafikus), Szente Mónika (festőművész), Kósa Ferenc (képzőművész), Králl Borbála (kerámikus), Pastika Róbert (képzőművész) és Timár Ferenc (képzőművész).
Mindannyian több egyéni és csoportos kiállítást tudhatnak már maguk mögött. Összekötő kapocs közöttük, hogy a vallási témák nem állnak távol egyiküktől sem. Mégis alkotásaik egyedi szellemiséget, kiforrott stílust tükröznek. Bizton megállapítható munkáikról melyikük hívta életre őket. Alkotásaik jelenleg még nem érhetők el a világhálón, de tervezik a megjelenést e szinten is.
Következő megméretetésük a németországi Wahren/Müritz-ben lesz, ahol a helyi polgármester meghívásának tesznek majd eleget.
[ Moldován Mónika ] 2002-08-15 10:16:00