AZ ÉV KÖNYVKERESKEDŐJE
   
   Mint ismeretes, szombaton kihirdették a Nagy Könyv programban résztvevő 100 regényt. Mint a program egyik intenzív résztvevője, a Libri felkészült a fokozott érdeklődéssel kísért játékra.

   
   
   „AZ ÉV KÖNYVKERESKEDŐJE” DÍJ A LIBRINEK
   Rangos elismerés a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál zárónapján
   

   

   A XII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál zárónapján a hagyományokhoz híven átadták az „Év Könyvkereskedője” díjat, amelyet 2004 után idén ismét a Libri vehetett át. A díjat a kiadók titkos szavazata alapján ítélik oda a könyves szakma legjobbjának tartott vállalatnak. A szakmai elismerés mellett a napokban az olvasók is díjazták a Libri tevékenységét: a Budapest Week Kiadó által alapított „Best of Budapest – A Minőség Mércéje” elnevezésű díjat a „Legjobb szakbolt” kategóriában szintén a Libri-hálózat vehette át.
   
   Mára hagyománnyá vált, hogy a tavasszal megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál zárónapján átadják a könyvszakma elismeréseit. 2004 után az „Év Könyvkereskedője” díjat 2005-ben ismét a Libri vehette át. A Hermész-Díj mellett a könyves szakma legnagyobb elismerésének tartott díj, amelyet a kiadók titkos szavazatai alapján ítélnek oda, egy bronz kisplasztikából és egy oklevélből áll. Ez utóbbi hiteles másolata hamarosan minden Libri könyvesboltban és áruházban látható lesz.
   
   Az elmúlt napokban más jellegű elismerést is kapott a Libri. A 2004-es olvasói felmérések alapján a Budapest Week Publishing „Best of Budapest – A Minőség Mércéje” díját a „Legjobb szakbolt” kategóriában szintén a Libri nyerte el. Az idei elismeréseket április 15-én ünnepélyes keretek között adták át a díjazott vállalatoknak. A Libri az eddigi egyetlen könyvforgalmazó vállalat a „Minőség mércéje” címmel elismert vállalkozások között.
   
   Mint ismeretes, szombaton kihirdették a Nagy Könyv programban résztvevő 100 regényt. Mint a program egyik intenzív résztvevője, a Libri felkészült a fokozott érdeklődéssel kísért játékra. A vállalat teljes bolthálózatában megtalálhatók voltak azok az urnák, amelyekben szavazataikat adhatják le a résztvevők. A Libri üzletei tematikus kirakatokkal, a boltokon belül pedig a könyvpiramisok kialakításával is népszerűsítik a Nagy Könyv kezdeményezést.
   
   Az elmúlt napokban a Könyvfesztivál alkalmából számos rendezvény várta az érdeklődőket. Ezek közül is kiemelkedő sikert aratott a Libri Mammut Könyváruházában tartott Darren Shan dedikálás. A „Vámpír Könyvek” sorozatáról ismert ír szerző kirobbanó sikert aratott: órákon át, több ezer rajongó volt kíváncsi a fiatal, rendkívül népszerű szerzőre.
   
   A Libri Könyvkereskedelmi Kft. mintegy 450 főt foglalkoztató hálózatával, 33 üzletével, két internetes áruházával, több mint hétmilliárd forintos évi forgalmával az ország egyik legnagyobb könyvkiadástól független könyvértékesítője. A szakmai zsűri valamint a Budapest Week olvasóinak elismerését egyaránt kiérdemelt hálózatnak eredményes üzletpolitikája az üzletekben megszokott minőségi választék szem előtt tartásában rejlik, a mennyiségi kínálat előtt. A Libri hitelességét számos elismerés és díj jelzi. A vállalat 2001-ben, 2002-ben és 2004-ben a kiadók és a szakma képviselőinek szavazatai alapján elnyerte az "Év Könyvkereskedője" címet, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának Hermész-díját pedig kilenc Libri-bolt érdemelte ki napjainkig. Független marketing- és reklámszakemberekből álló zsűri döntése alapján a Libri 2004-ben a „Superbrand” címet is elnyerte, így a könyvkereskedelem egyedüli szupermárkája lett.
   
   „Díjat kapni mindig nagy megtiszteltetés és öröm, különösen akkor, ha nemcsak a szakmától, hanem azoktól az emberektől is elismerés érkezik, akiket nap mint nap vásárlóként köszönthetünk üzleteinkben. Különösen örülünk a Nagy Könyv program sikerének, és bízunk abban, hogy a lendületes indulást követően további rendkívüli eredményeket hoz a kezdeményezés a könyvszakma és az olvasók számára egyaránt.” – nyilatkozta a díj átvételét követően Szabó Erika, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.
   
   
           
 
2005-04-25 20:06:00