’’Esti Randevú 5 perccel 7 után’’ - a Centrálban
Programok a CENTRÁLBAN
Dr.Somody Imrének köszönhetően 2000-ben újra megnyílt a főváros legendákkal övezett kávéháza a CENTRÁL. A Centi – ahogy Karinthy Frigyes nevezte – felújítása küllemében, berendezésében nagyszerűen sikerült. De az egykori kávéházi élet nehezen tér vissza a falak közé. De visszatérni látszik. A XXI. századi követelményekhez igazodik a jelenlegi vezetés.
 
Eleinte bizony a konyha – hogy finoman fogalmazzunk – bizonytalankodott. De ma, már újra vannak törzsvendégek.
Ha Szilágyi Györgyel szeretne valaki találkozni, biztos lehet benne, hogy ott ül - Kopányi György társaságában – a Cukor utcai ablak mellett. Közvetlenül Csemer Géza asztala szomszédságában, aki szerényen fogadja a gratulációkat a Dallas Pashamende című film forgatókönyv írójaként. Ha már filmnél tartunk, Cserhalmi György is – ha nincs éppen a vidéki rezidenciáján – a közeli lakásából gyakran átruccan egy kávéra.
Vagy a sport világából: Mesterházy Sándor, az MLSZ volt gazdasági igazgatója - még abban az időben volt az, amikor még volt foci Magyarországon – is minden délelőtt ott ül a „46”-os boxban.

A hajdani hagyományokat ápolják azon lapok, amelyeknek nem tellik saját szerkesztőségi irodára, ők a Centiben tartják a szerkesztőségi értekezleteket.
A Terasz.hu is, az irodalmi pályázatainak díj-átadóját e falak közt rendezi meg. Ha már modern technikánál tartunk, az is működik a falak között, ma már vezeték nélkül, kártyával internetezhet a vendég.
Természetesen a közeli Katona József Színház művészei is gyakran megfordulnak a sokat látott falak között.

Talán ez, vagy a korhoz való alkalmazkodás adta az ötletet, hogy esténként ne csak zene szórakoztassa a gazdag újságválasztékban megfáradt olvasót, hanem Sándor Erzsi az egyik legjobb rádiós és nemcsak az egykori színésznők közül.
Kiváltképp a színházról szeret beszélgetni. Meg is teszi olykor a Petőfi Rádióban, és most még élőben is: minden második csütörtökön a Centrál Kávéházban.

’’Esti Randevú 5 perccel 7 után’’


A következő „Társulati Ülés”: 2005. március 10-én
Bodor Pállal és Mertz Tiborral. ŐK egy család. Após és vej. Akad beszélgetni való.
Bodor Pál Budapesten született, hogy aztán erdélyi író legyen belőle. Újságíró, regényíró, főszerkesztő, publicista, rovatszerkesztő - Diurnus álnév alatt. Gyerekként oda-, felnőttként visszatelepült. Közíró - közfunkciókkal, magán ember - magánharagokkal és megbocsátásokkal.

Mertz Tibor színész és vitorlázó repülő. Csöndes színházi hős a Komedi Franc Ez társulatától, Szolnokon át a budapesti Nemzeti Színházig. A Férfi - Egri Márta Karády estjében... és Bodor Johanna táncosnő életében. Ikreik papája.

 
 
A Centi így invitál mindannyiunkat:

„Nyitva vagyunk reggelitől éjfélig.
Nyitva vagyunk a szellemi felüdülést keresőknek, a jó társaságra vadászóknak, a magányos tűnődőknek, a társalgást kedvelőknek.
Nyitva vagyunk a pezsgő szellemi élet előtt és az üdítő programok számára.
Ezek egy részét márciustól mi magunk kínáljuk!
A régi hagyományokat követve a Centrálba várjuk azokat, akik mindezt szívesen fogadják.”

CENTRÁL KÁVÉHÁZ & ÉTTEREM
1053 Budapest
Károlyi Mihály u. 9.
Telefon: 266-2110
Nyitva: 8-24
centralkavehaz@axelero.hu
www.centralkavehaz.hu

[ 090 számú Törzsvendég-kártya tulajdonos ] 2005-03-10 08:32:00