RÉV LÍVIA PÁRIZSI HANGVERSENYE
ÉS MESTERKURZUSA
Pályakezdésekor maga is Varró Margit, Léo Weiner és más legendás mesterek tanítványa volt a ma 87 éves, fáradhatatlan Rév Lívia, aki hagyományos, egyhetes mesterkurzusát szeptember 13-tól 17-ig tartja a Párizsi Magyar Intézetben. A mesterkurzus első napján Ő maga ad koncertet
A magyar zongoraművésznő 1946 óta él Franciaországban. Első londoni, Wigmore Hall-beli koncertje hangos sikere után a legrangosabb európai zenekarok - így a Londoni Filharmonikusok, a Mozart Players, a London Symphonie és a BBC zenekara- szólistájaként olyan neves karmesterekkel dolgozott együtt, mint Cluytens, Susskind, Jochum, Silvestri, Krips, Sir Charles Groves, Thomas Beacham. Fél évszázados pályafutása alatt több mint harminc lemez – köztük Debussy, Mozart, Chopin összes műveivel – örökítette meg nagyszerű játékát.
Zenepedagógiai tevékenysége ugyancsak jelentős: a művésznő rendszeresen tart mesterkurzusokat Magyarországon, Franciaországban, Lengyelországban, Japánban, Angliában, az Egyesült Államokban – a chicagói Roosevelt College-ben, vagy a Yale egyetemen - és immár több mint egy évtizede a Párizsi Magyar Intézetben is.

A kép a tavalyi mesterkurzuson keszült
 
Idén szeptember 13-tól 17-ig várja a világ minden tájáról érkező tanítványokat, hogy együtt tökéletesítsék játékukat. A kurzusok nyitottak, az érdeklődők szabadon figyelhetik a művészek munkáját.
A mesterkurzus első estéjén, szeptember 13-án Rév Lívia hangversenyt ad a magyar kultúra párizsi központjában, programjára Bach, Liszt, Mozart és Bartók darabjait tűzte. Szeptember 20-án az együttes munka lezárásaként a kurzus résztvevői közös koncertjét élvezheti a párizsi közönség.

[ Kis Zsuzsa ] 2004-09-10 12:02:00