Katona József Színház-Csehov: Ivanov
márc. 30-31. Bulandra v.j. Csehov: Ványa bácsi
Március 27-én mutatta be a társulat Csehov Ivanovját Fekete Ernővel a címszerepben. A rendező és csapata garancia arra, hogy egy újabb jelentős sikert reméljünk. Díszlet: Khell Zsolt m.v. jelmez: Szakács Györgyi m.v. világítástervező: Bányai Tamás m.v. zene: Kovács Márton m.v. dramaturg: Fodor Géza, rendező: Ascher Tamás. Peti Péter képriportja.
Ivanov, aki néhány évvel ezelőtt még minden erejét a munkájába ölte, és teljes hittel tekintett a jövőbe, harmincöt éves korára fásultan és életkedvét veszítve gyötrődik, próbálja megfejteni állandó levertségének okát, s visszatalálni régi, életerős önmagához.
Az egykor elszánt és sikeres embert önundor kínozza, és szűnni nem akaró bűntudattól szenved. Vajon visszaadhatja-e elvesztett ártatlanságát egy új szerelem? Lehet-e tiszta lappal új életet kezdeni, semmissé tenni azt, ami volt?
Csehov, az orvos, hiteles képet rajzol a depressziós emberről, de arról a szűntelen és kétségbeesett útkeresésről is, ami életünket döntéseink, tetteink során kíséri. Ivanov történetében felismerhetjük azt a mindenkori élethelyzetet, amikor az ember úgy érzi megrekedt valahol; mintha megdermedt volna lépés közben és képtelen volna járni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

További képek: ppphoto.terasz.hu

[ Kalóz Róbert ] 2004-03-29 10:02:00