BEVETÉS
Kis létszámú fegyveres csoport szivárogott át a határon, és rendezkedett be egy elhagyott őrházban, azonban a Magyar Honvédség speciális alakulatai rövid időn belül lecsaptak rájuk elfogták őket.
Ez a története az Ármádia katonai filmstúdió által készített "Bevetés" című filmnek, amelyet december 30-án este vetítenek az MTV 2-es csatornáján. A szolnoki könnyű-vegyes ezred részvételével, valamint jópár harckocsi, üteg, helikopter felhasználásával készült pörgős rövidfilm története akár valós történetet is feldolgozhatna. A felderítésről, mozgékonyságáról és gyorsaságáról ismert magyar alakulatok sikeresen vizsgáztak – egyelőre a filmvásznon.

 
 

"Nagyon nagy élmény volt együtt dolgozni ezekkel a fiúkkal" –mondta Schütz Gergő, a nemzetközi katonai filmszemlére is jelölt film rendezője. "Minden mozdulatukon látszik a profizmus, érezni, hogy akármikor ugyanilyen bámulatos pontossággal végeznék el a feladatot éles helyzetben is." "Megpróbáltuk ezt az adrenalinnal telített, pörgős dinamizmust a képernyőre is átvinni." -mondta. Hogyan sikerült? Megnézhetik december 30-án este az MTV 2-es csatornáján.

[ H.K. ] 2003-12-25 00:02:00