Neo Matyó Show
Ferenczi György és zenészcsapata új lemezt készített Neomatyó címmel, melyet több nyári budapesti és vidéki fesztiválon sikerrel mutattak be. Most a Millenáris Park színpadán nézhetik meg december 2-án az érdeklődők.
Az új anyagról Ferenczi így nyilatkozott: "Nagyon vidámra sikerült, a mostani Magyarország hangulatát elég önironikusan tükrözi. Nem az a tipikus fájdalmas folk-rock.
Magyar népdalok képezik az alapokat, de új szövegeket írtunk hozzájuk, így lett ez modern népzene – ami igazából eddig nem létezett.
A népzenével rokon műfajok egészítik ki a hangzást – van benne rythm&blues, funky, és délszláv népzene is. A gitár-dob-basszus funky alapot tangóharmonika, szájharmonika, hegedű, kürt színesíti."

A koncerteken húsz néptáncos, a Fáradt Halak nevű csoport lép a színpadra az együttessel, hogy "néptánc alapú repülős showműsorukkal" megadják az alaphangulatot.
Az eddig lezajlott koncerteken a tapasztalatok szerint igen hatásos az együttműködésük. Ferenczi Gyuriék és a Fáradt Halak nyomában "leszakadt házak" tanúskodnak koncertjük nem mindennapi hangulatáról.

 
 

A zenekar tagjai:
Ferenczi György - harmonika, hegedű, ének
Gilián Gábor - dob
Apáti Ádám - basszusgitár
Marosi Zoltán - tangóharmonika
Hornai Anita - fuvola, ének
Bizják Gábor - kürt, ének

Közreműködők:
Andy Geyer (D) – hammond-orgona
Wolfgang Sack (D) – fuvola
Dj Olli (D)

[ K.R. ] 2003-11-28 11:02:00