Kilencedik nap - június 13.
Péntek 13.!? gyakorlatilag ez az utolsó nap, holnapra az összegzés marad. Bár ígéretet tettünk, hogy az időjárásról több szó nem esik, hát jó: tényleg nem esik, pedig elkelne, viszont jön a víz - belőlünk. Le a kalappal (szalma) a színészek előtt - és a mai nap igazi színházat láthattunk -, akik ebben a most, már jelző nélküli időjárásban tették a dolgukat.
Ismét az OFF programokból csemegézünk. A Baltazár Színház Vörös István: Repülési engedély - Angyaloknak című utcaszínházi előadása ragadtatta olyan hangos sikerre a közönséget a Színház téren, hogy több szervező aggódva szurkolt, csak ne hallatsszon be a színházba az egyre ütemesebb taps. Elek Dóra fogyatékos színháza mindíg elvarázsolja a publikumot.

Baltazár Színház
 
Baltazár Sz. Baltazár Sz.
 
Baltazár Színház
 
Ha behallatszott a kőszínházba a siker, akkor csak kedvet kaptak az ottani nézőtéren ülők, mert a Stúdiószínházi izzasztóban az Egerek és emberek , a kaposváriak előadásában szintén óriási tapsban részesült. A teljesen irreális hőségben kétszer játszották el. Lásd erről szóló beszámolónkat.

Egerek és emberek
 
A Helyőrségi Klub kiemelt helyszínnek számít. Azok a produkciók amelyeket ott mutattak be, szinte kivétel nélkül óriási szakmai és közönségsikert arattak. Ilyen volt Darvas Benedek - Pintér Béla: Parasztoperája, amelyben egy balladai történetet dolgoztak fel. A társulat a 2002. évi nyíregyházi VIDOR Fesztivál fődíjasa volt, mostani produkciójukról olvassák el kritikánkat.

Parasztopera
 
Bodrogi Gyula - Balázsovits Lajos
 
A sok mászkálásban megéhezett vándor ezen a napon Bodrogi Gyula fantasztikus szarvas pörköltjével olthatta éhségét a Fregatt kerthelyiségében. Volt még Súgófesztivál, és KovátsMűhely, ahol Kováts Kriszta vendége Bornai Tibor volt. A könyvheti beszélgetések a trópusinak mondható meleg miatt üres széksorok előtt zajlottak.

Fotó: Bálint F. Gyula

[ K.R. ] 2003-06-14 14:38:00