15. ARANYHARANG DÍJÁTADÓ GÁLAKONCERTRŐL
MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA 2016-12-13 13:13
A 15. ARANYHARANG DÍJÁTADÓ GÁLAKONCERTRŐL
 
Az alapító, Kárászy Szilvia nemzetközi hírű zongoraművész, a napokban adta át az Aranyharang díjat, amelyet éppen tizenöt éve alapított. A gálaműsornak soha nem volt még olyan méltó helyszíne, mint a Magyar Tudományos Akadémia, ahol az idén gyűlhettek össze a művészek barátai, valamint néhányan az előző esztendők kitüntetettjei közül.

Az estet Kárászy Szilvia személyes hangú, meghatóan szép összegzése nyitotta, amelyben az elmúlt évekre, és arra emlékezett, hogy jutott el a nemzetközi Lions mozgalomtól – amelynek elkötelezett tagja, és amit a vakok és gyengén látók megsegítésére alapítottak még 1917-ben chicagói üzletemberek – az Aranyharang díj meglapításáig, amely hasonló elvek mentén választja ki minden évben jutalmazottjait.A gálaműsort a néhány éve díjazott Érdi Tamás zongoraművész nyitotta egy csodálatos Debussy művel, amelyet a nemrég elhunyt világhírű művészbarátja és mentora, Kocsis Zoltán emlékének ajánlott. A továbbiakban fellépett többek között Veszeli Ernő, vak harmonikaművész mellett a világ, talán legtehetségesebb vak operaénekesnője, az ifjú Szluka Lídia, és a vakok „Eurovíziós” dalversenyének idei győztese, Agárdi Szilvia is, aki Rakoncai Viktor, külön erre a versenyre komponált dalát adta elő.

2016 NÍVÓDÍJASAI:

Lengyel Zsófia - válogatott para-sportoló, kommunikációs szakember

Barkó Tamás - A láthatatlan kiállítás idegen nyelvű tárlatvezetője, az ArtMan mozgásterápiás Művészeti közhasznú egyesület tagja, az RS9 Színház színésze

Az Aranyharang díj 2016- ban új kategóriával bővült, a kiemelkedő fiatalal tehetségek díját idén Pádár Alexandra, a televíziós tehetségkutatókból is ismertté vált énekesnő vehette át.

A VIP nívódíjat idén Rakonczai Viktor - EMeRTon- díjas zeneszerző, zongorista, előadó kapta, többek között a fentiekben már említett „euróvíziós” sikerdalért.

Kárászy Szilvia és művész barátai, jutalmazottjai igazán szép, méltó adventi esttel ajándékozták meg a közönséget.
[ Pálmai Tamás ] 2016-12-13 00:00:00