Edward Albee – Nem félünk a farkastól
Óriási siker!
„A Nem félünk a farkastól személyes ügyem, közös ügyünk. Minél több időt töltünk az anyaggal, annál szerelmesebbek vagyunk belé. Fontos állomás mindannyiunk pályáján, egyszerre szembesülés és számvetés. Nagyon örülünk, ha megtisztel minket, és Ön is velünk tart. „(Puskás Tamás)
1962-es bemutatója óta Edward Albee műve töretlenül sikeres, köszönhetően részben az Elizabeth Taylor-Richard Burton főszereplésével készült filmváltozatnak, mely öt Oscar-díjat kapott. Egy középkorú házaspár egyetlen lázas éjszakáját követi végig a lebilincselően izgalmas darab. A férfi egyetemi tanár, a nő a rektor lánya. Hajdan égő tekintetű, kócos fiatalok voltak, úgy illettek össze, mint senki más. Az elmúlt harminc év összecsiszolta őket, de most hirtelen Martha mégis úgy érzi, minden csak lom, szemét, és kérlelhetetlen leszámolásba kezd. George felveszi a harcot. A kezdeti tréfás játszadozás tomboló boszorkányszombatba fordul, amit csak az ördögűzés oldhat fel.

Plakátfotó: Sárosi Zoltán
 
A Centrál Színház két vezető művésze: Básti Juli és Rudolf Péter. Varázslatos személyiségük minden megnyilvánulásukból sugárzik, de ünnepi alkalom az ő életükben is egy-egy olyan darab, melynek kapcsán valami igazán mélyet és fontosat mutathatnak meg: csak az ő hatalmas élettapasztalatuk teheti a Nem félünk a farkastól-t felejthetetlen előadássá. Pályájukon éppúgy megkerülhetetlen feladat ez a darab, mint egy hegymászónak az Everest.

 
„Tragédiának nézed?
nézd legott komédiának s múlattatni fog”

Albee brilliáns bravúrja, hogy a szörnyű röhejesbe fordul, a nevetséges pedig torokszorítóba. A halálfélelem tragikuma és az életvágy humora soha nem látott módon keveredik. Igazi érzelmi hullámvasút ígérkezik, egy valódi szeánsz, amiért érdemes színházba járni, mert ezt a fajta intenzitást televíziók és okostelefonok monitorjai előtt nem élhetjük meg.

„A Nem félünk a farkastól személyes ügyem, közös ügyünk. Minél több időt töltünk az anyaggal, annál szerelmesebbek vagyunk belé. Miközben jól illeszkedik az emberi küzdelmeinket szórakoztatóan bemutató Centrálos repertoárba, fontos állomás mindannyiunk pályáján, egyszerre szembesülés és számvetés. Nagyon örülünk, ha megtisztel minket, és Ön is velünk tart. „(Puskás Tamás)

 
 
 
 
 
 
 
Edward Albee:

Nem félünk a farkastól

Fordította: Hamvai Kornél

Szereplők:

Martha Básti Juli
George Rudolf Péter
Nick Schmied Zoltán
Honey Ágoston Katalin

Világítás-tervező: Tim Mascall
Dramaturg: Baráthy György
Díszlettervező: Pallós Nelli
Jelmeztervező: Andó Ildikó
Szcenikus: Barkovics Zoltán
Súgó: Fodor Marianna
Rendezőasszisztens: Hajós Eszter

Rendező: Puskás Tamás

Bemutató: 2016. március 5.
Az előadást 16 éven felüliek számára ajánljuk!

"Rudolf Péter - a színpadi fegyelem és a jellemformáló játék diadala." (László Ferenc, Magyar Narancs)

"Puskás Tamás rendezésében a Básti Juli–Rudolf Péter kettős eszményinek mondható." (Zappe László, nol.hu)

"Puskás Tamás előadása jutalomjáték a színészeknek." (Bóta Gábor, Népszava)

"Básti Juli láthatóan lubickol a szókimondó, energikus díva lehengerlő szerepében." (Womanity.hu – Szabó Alexandra)

"Nagy taps éltette a premieren Básti Juli elementaritását." (Tarján Tamás, Art7) "Rudolf Péter George-a formátumos alakítás – Albee is megnyalhatná az összes ujját." (Csáki Judit - Revizor)

"Básti Juli és Rudolf Péter kiköpött Martha és George - mind alkatilag, mind képességileg, mind kettejük színpadi kémiáját tekintve szinte predesztináltatnak a szerepekre." (B. Kiss Csaba, 7óra7)

[ se ] 2016-05-03 16:59:00