A kecskeméti színház a West End-en
Színháztörténelmet írt a kecskeméti Katona József Színház azzal, hogy első magyar társulatként kapott meghívást a londoni West Endre – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet az angliai vendégjáték, valamint a következő színházi évad terveinek bemutatására szerveztek. Balettkarral bővülhet és kéttagozatos színházzá válhat a kecskeméti teátrum szeptembertől.
Amint az Cseke Péter színházigazgató elmondta, közel egyéves előkészítő munka, valamint Kecskemét Város Önkormányzatának és több kulturális szervezetnek a segítsége kellett ahhoz, hogy a St. Martin’s Theatre meghívására a hírös városi társulat a brit fővárosba utazhasson Az egérfogó című előadással. A sajtótájékoztató elején filmbejátszással is színesítették a beszámolót, majd Zombor Gábor polgármester, valamint Mák Kornél alpolgármester is elismerését tolmácsolta a társulatnak a londoni siker kapcsán. Zombor Gábor polgármester hangsúlyozta: a londoni felkérés bizonyítja, hogy a kecskeméti Katona József Színház társulata magas szakmai színvonalat képvisel, és jó úton halad.

 
A sajtótájékoztató második felében a 2013-2014-es évad műsortervét ismertette a teátrum direktora. A következő szezonban többek között meseoperát, operettet, amerikai sikerdarabot, valamint antik görög komédiát láthat majd a közönség. Neves rendezőkkel dolgozhatnak majd a kecskeméti színészek: elvállalta a felkérést Koltai Gábor, Nagy Viktor, Pelsőczi Réka, valamint Zsótér Sándor is.

 
Cseke Péter a sajtó nyilvánossága előtt jelentette be, hogy - amennyiben a közgyűlés elfogadja az előterjesztést - szeptembertől már kéttagozatos színházként működhetnek tovább, vagyis egy balett-tagozattal gazdagodhat a színház. A tervek szerint a balettkar önálló balett esttel, 2014. márciusában, a volt Városi Mozi épületének átalakításával megvalósuló Hírös Városi Turisztikai Központban mutatkozhat majd be, amely a későbbiekben a Kelemen László Kamaraszínház új helye is lesz.

 
Az igazgató felhívta a figyelmet az Újvilág Passió idei szériájára is - június 5-től négy napon át várják az érdeklődőket a tavaly bemutatott, zenés passiójátékra a Kecskeméti Arborétumba. Cseke Péter hozzátette: az érdeklődők magas száma is bizonyítja, hogy komoly igény van erre a vallási témájú, szabadtéri előadásra.

Aki az új évadra bérletet szeretne váltani, május 21-e és június 28-a között teheti ezt meg. Érdemes minél előbb felkeresni a színház Szervezési- és Jegyirodáját, mert a korábbiak mellett új típusú bérletek is várják az érdeklődőket. A régi bérlők helyeit június 28-áig tartják fenn, ezt követően a szabad helyekre augusztus 22-étől lehet bérletet váltani.

B. L.

 
A Kecskeméti Katona József Színház
2013/14-es évadterve

Nagyszínház

Kálmán Imre: Marica grófnő (operett)
Peter Buckman: Most mindenki együtt! (színmű)
Ray Cooney: Páratlan páros 2. (bohózat)
Weöres Sándor: Kétfejű fenevad (színmű)
Arisztophanész: Lüszisztraté (vígjáték)

Gyerekelőadás:

Schwajda György – Fazakas Mihály: Ludas Matyi (zenés mesejáték)
Egy meglepetés
Zenél az erkély – kakaóval - Rossini: Hamupipőke

Kelemen László Kamaraszínház

Bernard Slade: Jövőre, veled, itt (vígjáték)
Déry Tibor: Szerelem
O’Neill: Hosszú út az éjszakába (színmű)

Ruszt József Stúdió Színház

Réczei Tamás: Szabadság kórus
Bíró Krisztina: nőNyugat

BÉRLETEZÉS: 2013. MÁJUS 21–JÚNIUS 28-ig
Nyitva tartás: május 21–május 31-ig: kedd-péntek 9-19 óráig,
szombat-vasárnap előadások előtt két órával
június 1 - június 28-ig: hétfő-péntek 9-18 óráig
A régi bérlők helyeit 2013. június 28-ig tartjuk!
A határidő lejárta után a megmaradt helyek értékesítésre kerülnek!
[ kl ] 2013-05-10 06:10:00