JAZZ fotópályázat
A SWING JAZZ KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY fotópályázatot hirdet, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a jazz értékeire, a Bánki Louis Armstrong Jazzfesztivál kulturális, művészeti és természeti élményeire, valamint a zene és természet kapcsolatára, amelyek a fotóművészet eszközeivel kerülnek megörökítésre.
A pályázatra beérkezett, szakmai zsűri által kiválasztott képekből kiállítást szervezünk a X. Louis Armstrong Jazzfesztivál, Bánk színhelyén, 2013 júniusában, továbbá a díjazott képeket bemutatjuk a fesztivál kiadványaiban, promóciós anyagaiban, internetes felületein.

 
Képeket 3 kategóriában várunk:

I. kategória: Jazz Pályázni minden olyan saját készítésű fényképpel lehet, amely a jazz világát, előadóit mutatják be, egyéni látásmódban.

II. kategória: Louis Armstrong Jazzfesztivál Pályázni lehet bármely, a 2004 óta Bánkon megrendezett Louis Armstrong Jazzfesztivál eseményeiről, előadóiról készített fényképekkel, amelyek a fesztiválok hangulatát, a zene élményét, a közönség és a művészek kapcsolatát, valamint a természeti környezetet élményszerűen jelenítik meg.

III. kategória: Jazz a kulisszák mögött Pályázni lehet bármely, nemcsak a Louis Armstrong Jazzfesztivál eseményein készült, de a témakörbe tartozó fényképekkel, amelyek bepillantást engednek a felkészülés pillanataiba, az előadás előkészületeibe, a színpad mögötti világba, vagyis a kulisszatitkokba.

Részvételi feltételek:

- Képmódosítás legfeljebb a színkorrekcióra, élességre, képkivágásra terjedhet ki.
- A képeket címmel kell ellátni, képaláírás adható.
- Kategóriánként, személyenként legfeljebb 5 digitális képpel lehet nevezni. A sorozat egy képnek számít.
- A kép hosszabbik oldala legalább 1600 képpont legyen. Felbontás: 300 dpi. Formátum: JPG (Képek a kiállításra 20×30-as méretben kerülnek). Kérjük, hogy a méret ne haladja meg a 8 MB-ot. A fájlok neve tartalmazza a pályázó nevét, a kép címét, és a nevezési lapon feltüntetett sorszámot (pl. KISSJANOS_SZENTLELEK_1KATEGORIA.JPG).

Díjak:

Minden kategóriában egy-egy díj kerül átadásra, egyenként 50.000 Ft értékben.

A legjobb összteljesítményt egy fődíjjal jutalmazzuk, amely 3 nap – 2 éjszaka 2 fő részére a Tó Wellness Hotelben, Bánkon (www.tohotel.hu).

E-mail, ahová a fotókat és a nevezési lapot várjuk: contact@jazzfesztival.hu

A beérkezett képeket a téma terén is elkötelezett fotóművészekből álló szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai: Eifert János, Markovics Ferenc, Siklós Péter.

A képek beérkezésének határideje: 2012. szeptember 3.

A képek zsűrizése: 2012. szeptember 10.

A pályázat eredményhirdetése, a díjak átadása: 2012. szeptember - december (a pontos dátumról, helyszínről értesítést küldünk)

További infók és pályázati adatlap a Swing Jazz Kultúráért Alapítvány honlapján:

2012-06-15 06:12:00