Hólyagcirkusz Társulat: Tudom, hogy élsz
MERLiN Színház / 2011.02.24 19:30
Játék a halállal, háló nélkül
 
„Elhatároztuk, hogy önellátásra rendezkedünk be, új életelveket fektetünk le, új korszakot nyitunk és újrateremtjük a világot, igaz csak szűkebb körben a saját szintünkön, de a mi ízlésünk és belátásunk szerint. Félig vár, félig színház, félig látomás-laboratórium."
(Bruno Schulz)

Bruno Schulz, Amosz Oz, R. M. Rilke művei, Winkler Gazdag Géza emlékiratai, valamint cirkusz- és reklámtörténeti dokumentumok felhasználásával az előadást létrehozta a Hólyagcirkusz Társulat.

Winkler Gazdag Géza híres cirkuszi családból származott és világszerte ismert artista volt. A Hólyagcirkusz Társulat számára megadatott a lehetőség és a szerencse, hogy egy korábbi, az Utolsó Pacc című előadásukban együtt dolgozhattak vele.
A csupán kötetnyi irodalmi művet maga után hagyó, tragikus sorsú lengyel író, rajztanár és fölülmúlhatatlan művész, Bruno Schulz pedig a darabban elhangzó zenékhez adott inspirációt számukra, különleges és megfoghatatlan atmoszférát teremtve a különböző írásos anyagokból összeálló előadáshoz.
„Kölcsönös megegyezéssel és egymás elveinek tiszteletben tartása mellett, dugába dől a világ, egyszerűen és visszavonhatatlanul. Nem, ez nem az isteni színjáték utolsó felvonása. Nem, ez inkább biciklimutatványos, cirkuszi-bűvészi, pompás-hókuszpókuszos és kísérleti-oktató világvége. Akár egy cirkuszi tréfában. Elvesztettük az irányokat, s fejjel lefelé csüngünk. Kacajkitörések közepette karikázunk föl-alá, mi siralmas győztesek."
(Bruno Schulz)

Szereplők:
Barna Gábor Botond, Csák Zsolt, Eszes Fruzsina, László Lilla, Nádasi László, Szabó Domokos, Szőke Szabolcs, Tóth Evelin, valamint Bauer Kalakuta Sándor Equilibrista, Katica néni és Károly bácsi tangószám és a világmárka: Gledis és Kuseroff


(fotók: Puskel Zsolt)

Zene: Szőke Szabolcs, Franz Schubert
Látvány: Balla Gábor, Szőke Dániel Bogdán és a Társulat
Fény: Hlinka Mónika

www.holyagcirkusz.hu

Külön köszönet: Vörös Ildikónak, Kovács Margitnak és Somorjai Olgának

Válogatás a társulat előadásainak legszebb pillanataiból: http://www.youtube.com/watch?v=p8yomF6wvpM

Jegyár 1500 Ft, diákjegy 1200 Ft
Jegyfoglalás e-mailben: kovacs.andrea@merlinszinhaz.hu
Internetes jegyvásárlás: http://merlin.jegy.hu, www.ticketportal.hu, www.jegymester.hu


[ Merlin ] 2011-02-09 19:30:00