A Hang-villa titka
zenés interaktív mesejáték a Centrálban
A Centrál Színház első bemutatója 2010. október 10. vasárnap, 11 órakor a legfiatalabb közönségnek szól, a darabválasztásban pedig nem titkoltan az is szerepet játszott, hogy az utóbbi időben nagyon kevés nagyszínpadi gyerekelőadás látható Budapesten. A rendezőként a színház fiatal vezető színésze, Simon Kornél (fotó) debütál.
 
A Centrál Színház évek óta igyekszik a fiatal közönséget „becsalogatni” a nézőterére. Ennek első jele volt, amikor 2005-ben, Shakespeare Vízkereszt előadásában a fiatalok között népszerű Quimby zenekar szerepelt. Sok ifjú akkor szokott rá a színházba járásra. Majd a megfiatalított társulat olyan zenés játékokat mutatott be, mint az Ájlávjú, vagy A mi utcánk - Avenue Q, amely előadások során egy új fiatal színészgeneráció mutathatta meg tehetségét. Közülük többen a mai magyar prózai- és zenés produkciók keresett valódi sztárjaivá váltak, mint Balogh Anna, Radnay Csilla, Andrádi Zsanett, Vári-Kovács Péter, vagy a mostani bemutató rendezője Simon Kornél.
Sir Alan Ayckbourn mesejátékát a Londoni Nemzeti Színház mutatta be, ami nem meglepő, hiszen a szerző a kortárs angol színház egyik legsikeresebb és legtermékenyebb alkotója, akit idén munkájáért a legrangosabb színházi kitüntetésben a Tony-életműdíjban is részesítettek.
A mese főszereplője Suzy, aki a mamájával és a kutyájukkal hármasban lakik egy kis vidéki kulipintyóban. A szomszéd telken egy ódon és baljós villa áll, ahol emberemlékezet óta nem él senki. Ám egy nap egy titokzatos úr megveszi a villát, és onnantól kezdve különös dolgok történnek. Suzy, hogy a rejtélyek végére járjon, bemerészkedik a hatalmas házba, és sorra fedezi fel a titokzatos szobákat. De hogy ne legyen teljesen elveszett, a nézőtéren ülő gyerekek segítségét kéri.
A mesejáték különlegessége, hogy a közönség döntései következtében minden előadás alkalmával máshogy alakul a történet fonala.

 
 
 
 
 
 
Alan Ayckbourn:

A Hang-villa titka
Interaktív mesejáték két részben

- Fordította: Békés Pál-

Szereposztás:

Mesélő/Mama Kovács Vanda
Mesélő/Papa Schmied Zoltán
Suzy Andrádi Zsanett
Albert, a kutyája Mészáros András
Tántor úr Papp János
Akusztikusz úr Vári-Kovács Péter

Dramaturg: Baráthy György
Díszlettervező: Horesnyi Balázs
Jelmeztervező Rátkai Erzsébet
Zeneszerző: Lázár Zsigmond
Rendezőasszisztens: Vándor Veronika
Rendező: Simon Kornél

Bemutató: 2010. október 10.

[ kl ] 2010-10-09 00:12:00