Eger Európában és itthon
A belgrádi Bitef-en és a pilseni nemzetközi színházi fesztiválon is fellép a Gárdonyi Géza Színház szeptember 17-én. Egész napos programsorozattal ünnepel szeptember 21-én óránként induló Színházbejárás során mutatják be a kulisszák mögötti világot. Játékra hívják az általános és a középiskolásokat: a diákok akár 6 előadásos színházbérletet nyerhetnek az egész osztálynak.
 
Európa legrangosabb fesztiváljain játszik az egri színház

A belgrádi Bitef-en és a pilseni nemzetközi színházi fesztiválon is fellép a Gárdonyi Géza Színház szeptember 17-én.
A Bitef Fesztiválon egy kísérleti produkció látható: a Hotel Európa, amely négy ország művészeinek koprodukciós előadása. Az egri Gárdonyi Géza Színház ugyanis két évig dolgozott az újvidéki Szerb Nemzeti Színházzal, a francia Rictus Színházzal és a Nyugat-csehországi Chebi Színházzal a Quartet Európai Víziók nemzetközi projekten, mely az Európai Unió Kultúra programjának támogatásával zajlott. Az együttműködés azt kutatta: hogyan lehet színházat csinálni közös beszélt nyelv nélkül? Az egriek közül Nádasy Erika és Sata Árpád színművészek, valamint Jónás Péter dramaturg szerepel az alkotók között.

Ugyancsak szeptember 17-én az egri társulat a nagy hagyományú pilseni nemzetközi színházi fesztivál versenyprogramjában mutatja be A velencei kalmár című stúdióelőadását, Zsótér Sándor rendezésében. A darab fődíjat nyert már a 2009-es magyar stúdiószínházi fesztiválon, és ugyanabban az évben a pécsi POSZT-on is sikert aratott, majd megkapta a színikritikusoktól az évad legjobb rendezése díját.

 
Nyílt nap a színházban a Magyar Dráma Napján

Egész napos programsorozattal ünnepel szeptember 21-én az egri társulat. Nyitunk a fiatalok felé, ezt mutatja ez a program és az évad műsorterve is – hangsúlyozza Emri Tünde, a program felelőse.
Szeptember 21-én óránként induló Színházbejárás során mutatják be a kulisszák mögötti világot. Játékra hívják az általános iskola 7-8. osztályosait és a középiskolásokat: a diákok akár 6 előadásos színházbérletet nyerhetnek az egész osztálynak.
A tánctagozat erre az alkalomra új koreográfiával készül: Barta Dóra Szív desszert címmel állít színpadra táncjátékot. 16.30-tól az idei évadban színre kerülő előadások rendezői avatják be a nézőket a tervezett produkciók háttértitkaiba. Este 7 órától pedig Horváth Péter: Kerti mulatság című drámájának díszelőadása látható a színház Stúdiószínpadán.

 
A legkisebbek ismerkednek az Állatmesékkel

Óvodások találkoztak az Állatmesék szereplőivel. A kicsik testközelből ismerték meg La Fontaine meséjét. Az egri tánctagozat most először hívta meg a próbaterembe a legkisebbeket, akiket Barta Dóra rendező-koreográfus avatott be történetbe. A tánctagozat vezetője nem először rendez gyerekeknek: nagyon szeretem a meséket és a gyerekeket – árulja el. Hasonlóan a Diótörőhöz, emberi tulajdonságokkal ruházza fel az állatszereplőket. Ám ezúttal egy vidámpark díszletei között.

Az egri Deák Ferenc és az Arany János úti Óvoda után alsótagozatos diákok is ellátogatnak a táncjáték próbáira.
Az előbemutató Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban október 3-án lesz. Egerben a közönség október 13-án láthatja a táncjátékot.

 
Az egri Deák Ferenc és az Arany János úti Óvoda után alsótagozatos diákok is ellátogatnak a táncjáték próbáira.
Az előbemutató Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban október 3-án lesz. Egerben a közönség október 13-án láthatja a táncjátékot.

[ pcs ] 2010-09-17 00:12:00