Centrál Színház – nemcsak a centrumban
Jön a Steady Rain (Jó zsaru – rossz zsaru)
Puskás Tamás (fotó), igazgató elmondta: sikeres évadot követően mozgalmas nyár vár a társulatra. Számos produkció szerepel a Városmajori Szabadtéri Színpadon és országszerte; Pécs, Debrecen, Miskolctapolca, Diósgyőri Vár, és hagyományosan a Keszthelyi Ünnepi Játékok közönsége láthatja a színház népszerű előadásait. Tony-díjas szerzővel nyitják és Broadway sikerrel folytatják a 2010/2011-es évadot.
 
A nemcsak nevében megújult színház sikeres működését misem jelzi jobban, minthogy produkcióit „szétkapkodják”! A villamosokon reklámozza produkcióit – no nem ők, hanem – a Városmajori Szabadtéri Színpad, amelynek új, fedett nézőterű nyári szezonját a Centrál Színház előadása, a Fekete Péter, nyitotta. Majd még három előadás: a 88. utca foglyai, az Ájlávjú, és a Centrál Park West szerepelt, amelynek főszerepéért Básti Juli a Vidor Fesztivál legjobb női alakítás díját kapta. Budapesten kívül, Pécs, Debrecen, Miskolctapolca, Diósgyőri Vár, és hagyományosan a Keszthelyi Ünnepi Játékok közönsége láthatja a produkciókat.

Básti Juli - Centrál Park West
 
A következő évad terveiről is beszélt az igazgató.
A színház tehetséges fiatal színésze, Simon Kornél, az elmúlt évek számos főszerepeinek eljátszása után, „megérett” arra, hogy megpróbálkozzon a rendezéssel. A következő évad első bemutatóját rendezi – amelynek próbái már megkezdődtek -, és igazi családi színháznak ígérkezik: A Hang-villa titka című interaktív mesejáték. A szerző, Allan Ayckbourn, az angol kortárs színház egyik legsikeresebb és legtermékenyebb szerzője, és, aki pont a napokban kapta meg életművéért az egyik legrangosabb színházi kitűntetést, a Tony-díjat. Az előadás különlegessége, hogy a mese fonala a gyerekek (és a felnőttek) szavazataitól függően szövődik, így minden előadás alkalmával máshogy alakulnak az események. Szereplők: Kovács Vanda, Schmied Zoltán, Andrádi Zsanett, Mészáros András, Papp János és Vári-Kovács Péter. A bemutató időpontja: október 10.

A Keith Huff Jó zsaru – rossz zsaru (angolul: Steady Rain) című drámát Puskás Tamás rendezi. A darab rekordbevételt döntött a Broadway-n, és alig egy évvel a New York-i bemutató után megelőzve világvárosok színházait már a Révay utcában is látható lesz. Az ősbemutatón Hugh Jackmann és Daniel Craig játszották a két főszerepet.

Egy blog bejegyzésből:
(…)February 19, 2010

Broadway #2

A New York-ban élők másik kiváltsága, hogy "járhatnak" a Broadwayre színházba, musicaleket nézni, bármikor. Sok olyan darab van, amit sehol máshol nem láthatsz és itt is csak rövid ideig. Köszönhetően a modern technikának velem konkrétan ez történt: vasárnap délután bambulom a TV-t és latok egy színházreklámot, ja igen, láttam mar az újságban is, meg kéne nézni egyszer… Ölemben a laptop, na nézzük, mikor játsszák - óhh, csak 12 héten át, és mikor van az utolsó? MA. Az cumi. Örök optimista vagyok, megnéztem van-e jegy - és volt, kezdés előtt 3 órával. Checkout: $150! Ezek betegek, egy színházjegyért ennyit nem fizetünk, felejtsd el. De utolsó előadás, soha többet nem lesz, kész vagyok. Borzasztó ám, hogy egy kattintással mindent meg lehet venni… azért nem bántam meg :)

 
"A Steady Rain" címmel egy teljesen új darabot néztem Daniel Craig és Hugh Jackman szereplésével.

Mr. James Bond és Wolverine egy színpadon, egyiket a Sun olvasói, másikat a People magazin tüntette ki a ‘Sexiest Man Alive’ címmel. Két chicagói rendőrt játszanak napjainkban, de nincs se zenekar, se díszlet, sőt, más szereplők sincsenek. Két férfi ül egy-egy széken és beszélgetnek egymással, két órán át, a közönség pedig a körmét ragja izgalmában. Jól megirt darab szó se róla, de ahogy eljátszották… soha nem néztem volna ki két Hollywood-i szépfiúból, hogy így tudnak játszani, egy olyan darabban, ahol semmi nincs, csak ok ketten. Míg Craignek ráadásul chicagói akcentussal kellett beszelnie, addig Jackmannek könnyebb volt az ausztrál bevándorló kemény legényt alakítania, rá volt szabva. Kellemes meglepetés volt látni, hogy visznek a Broadwayen olyan darabot is színpadra, amiben semmilyen látvány nincs, csak emberi színjáték. És az is, hogy egy izmos akciófilm-sztár is lehet jó színész. Ez mar szinte nem fair, miért nem elég neki, hogy marha jól néz ki…? (…)

Forrás: http://donci.blogsome.com/2010/02/

Itthon Stohl András és Szabó Győző tolmácsolásában ismerhetjük meg két balsorsú rendőr torokszorítóan izgalmas meséjét. A bemutatóra november 5-én kerül sor.

 
A színház – hagyományait követve – szilveszteri bemutatót is tart: egy méltán emlékezetes zenés művet, Kander - Ebb Cabaret című musicalt Bozsik Yvette állítja színpadra. A szereposztás még titok, de az ígéret szerint a hazai színjátszás színe-java részt fog venni ebben az egyedülállóan különlegesnek tűnő színházi eseményben.

Hogy a könnyed kikapcsolódást keresők is találjanak maguknak kedvükre való darabot, 2011. február végén a szinte már házi szerzőnek számító Neil Simon Pletykafészek című komédiáját mutatja be a színház – számos vendégművész közreműködésével.

[ k.l. ] 2010-06-21 00:02:00