Zsanett, a musical-szubrett
Huncut, bájos, szertelen. Továbbá céltudatos józan, realista. Nincs ebben semmi ellentmondás, Andrádi Zsanett (fotó) személyisége csupa szélsőség. A Kecskeméti Katona József Színház deszkáiról érkezett tavaly a pesti Vámpírok báljára, ahol Sarah szerepében a zord kritikusokat és a nagyközönséget egyaránt levette a lábáról.
„Olyan karaktert kerestek, aki fizimiskájában még kislány, de benne van a nő is. A szerep hangban hasonló átalakuláson megy át. Tehát az elején még lehet szépen, pozícióból énekelni, ám ahogy megy előre a darab, egyre nehezebbek a dalok, egyre torkosabb énektechnikát követelnek. Itt a Vámpír alatt éreztem azt először, hogy helyére billent a világ. Ezt akartam megmutatni! Mindig ez volt a vágyam, amióta meghallottam A padlásból Kaszás Attilától a Fényév távolságot. Hogy engem nézzen valaki úgy, ahogy én néztem és hallgattam őt. A Kentaur tervezte gyönyörű piros ruhámban tényleg az érzem, én vagyok a világon a legszebb királylány”.

Hogyan fogadta a lelked, amikor a bemutatót követő állófogadáson a színházi élet olyan nagyságai gratuláltak alakításodhoz, akik addig fényév távolságra voltak tőled?

Ők most is fényévnyi távolságban vannak.

Zsanett Bodolay Géza direktor hívására, a Nemzeti Színiakadémia elvégzése után került a hírös városba, „segédszínészi diplomával”. Itt ragyog ki a kórusból, s a kisebb epizódszerepek után megkapja a bizalmat, a társulat szubrettjévé avanzsál. Rica-Maca a Csókos asszonyban, Sári A cigányprímásban, hogy csak két operett-sikerét említsük. Miután befejeződött a Vámpír-ciklus a Magyar Színházban, visszatért Kecskemétre. Első szerepe Sarah után Töfi a kismalac, A kecskeméti kiskondásban, majd ezt követi a Hair Jeannie-je.

Ilyen Hair előadás, mint amit Juronics Tamás rendezett, még nem volt! Mi vagyunk - ez a tizennégy ember - a tánckar, az énekkar és a főszereplők is. Minden mi vagyunk. Itt senki sem hippi, Jeannie sem. Egy lány, aki elvesztette a hitét, aki rengeteget csalódott a férfiakban, de szeretne végre boldog lenni. Azt hiszem, a kecskeméti közönség számára ezen az előadáson sikerült bizonyítanom, hogy tudok énekelni, a szubrett szerepek, inkább a játékosságról szólnak”.

Most tavasszal következett volna egy újabb operett, A Montmartei ibolya, ám ismét közbeszólt a sors. Puskás Tamás igazgató – aki korábban rendezte őt Kecskeméten –, felkérte az Ájlávju című musical egyik főszerepére, amelynek április 11-én lesz a bemutatója a Vidám Színpadon. Zsanett egy percig sem habozott.

Ájlávju - (próba fotó: Kosztolánczy Gábor
 
Imádom ezt a darabot. A férfi – nő kapcsolat kuszaságairól, örömeiről, fájdalmairól szól, a szerelemről mesél, erről az egyetlen dologról, amiért azt hiszem, mindennél jobban érdemes élni. Ráadásul több különböző figurában lehet megmutatkozni, ami színészileg is izgalmas kihívás. Valamennyi jelenethez más és más zene kapcsolódik. Hol egy kicsit reggae-s, másutt kicsit country-s, blues-os, vagy Elvis-es… Mindenki magára ismerhet, ahogy én is, például az első randis kislány sete-sutaságában. S kabalának sem utolsó, hogy ebből a műből választottam egy dalt, amikor a Vámpírok bálja castingjára mentem”.

Zsanett szeme felcsillan, amikor vágyairól - New York-i utazás, valami jó filmszerep és egy önálló lemez elkészítése – beszél.

Jewel az egyik kedvenc előadóm. Valami ehhez hasonló, countrys albumot szeretnék, mint az övé. Közöltem is a párommal is, ha videoklip készül a korong valamelyik dalából, ő lesz benne a főszereplő.

[ Kiss Péter ] 2008-04-05 07:02:00