harmónia portál kezdőlap
harmónia ritmus alapítvány
a harmónia portál együttesei
tánc - enciklopédia a teraszon
a táncról a teraszon
a zenéről a teraszon
levél a portálnak
impresszum
támogatóink
a terasz
  kereső  
   együttesek stílus szerint
minden táncműfaj
mazsorett
modern tánc
rock and roll
sztepptánc
  balett
néptánc
diszkótánc
pantomim
táncjáték
     
   a legújabb 10 anyag időrendben
Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség
Magyar Állami Népi Együttes
Hébé Tánccsoport, Oroszlány
Hébé Dance Group, Oroszlány - historical retrospectives
Balatonfüredi majorette és modern tánc csoportok - képek
Balatonfüredi majorette és modern tánc csoportok
Debreceni Majorette Együttes
Dunaújváros Táncszínháza
Kortárs mozgásművészeti portál
Debreceni Ifjúsági Fúvószenekar és Majorette Csoport
 
   együttes-anyagok név szerint
Balatonfüredi majorette és modern tánc csoportok
Balatonfüredi majorette és modern tánc csoportok - képek
Békéscsabai MÁV Diákotthon Mazsorett Csoport
Budapest Táncegyüttes
Csongrádi Allegro Mazsorett Csoport
Debreceni Balett
Debreceni Ifjúsági Fúvószenekar és Majorette Csoport
Debreceni Ifjúsági Fúvószenekar és Majorette Csoport - a kísérőzenekar (francia turné)
Debreceni Ifjúsági Fúvószenekar és Majorette Csoport - franciaországi turné
Debreceni Majorette Együttes
Dunaújváros Táncszínháza
Egri Majorette Egyesület
Győri Balett
Győri Balett - interjú Kiss Jánossal
Győri Balett - képek
Győri Balett - NÉVSOR a 2003-2004. évadban
HARMÓNIA Táncművészetet és Zenekart Támogató Alapítvány
Hébé Dance Group, Oroszlány - historical retrospectives
Hébé Tánccsoport, Oroszlány
Impresszum
Izsák Város Mazsorett Csoportja
Izsák Város Mazsorett Csoportja - képek
Kortárs mozgásművészeti portál
Magyar Állami Népi Együttes
Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség
NAPSUGÁR mazsorett csoport, Berente
NAPSUGÁR mazsorett csoport, Berente - képek
Rudolftelepi Smaragd Mazsorett Csoport
Rudolftelepi Smaragd Mazsorett Csoport - a szomszéd országokban
Rudolftelepi Smaragd Mazsorett Csoport - az edző, Boza Józsefné
Rudolftelepi Smaragd Mazsorett Csoport - képek a történetünkből
The Győr Ballet Dance Company
 
 
Kortárs mozgásművészeti portál
E webhelyet a Harmónia Táncművészetet és Zenekart Támogató Alapítvány kezdeményezte a Terasz segítségével. A vállalkozás keretében a Terasz kulturális portál belsejében, de különállóan létrejött egy webhely, amelyen folyamatosan szaporodik a hazai amatőr és professzionális mozgásművészeti csoportok száma, bővülnek a kategóriák. A webhely infrastruktúrája, adatbázisa, keresési és csoportosítási lehetőségei ezt szolgálják, s ennek segítségével az együttesek, egyesületek, intézmények és rendezvények nagyobb hazai és nemzetközi nyilvánosságát...
tovább  
Magyar Állami Népi Együttes
néptánc
Az 1951-ben alapított Magyar Állami Népi Együttes hivatása és feladata a magyar nyelvterület népművészeti hagyományainak, mint nemzeti értéknek a gyűjtése, életben tartása, és színpadi formában való továbbadása. A színpompás, gazdag repertoár az Együttest a világ legtöbbet utazó együtteseinek rangjára emelte: öt évtizedes fennállása alatt 4 világrész 44 országának színpadain lépett fel, és több mint 7,5 millió néző elismerését vívta ki. Hazai székházában (Budapest, I. Corvin tér 8.) évi 90 - 100 előadást tart, de rendszeres vendége a vidék, valamint a határokon túli magyarlakta területek színházainak is.
tovább  
Győri Balett
klasszikus és modern balett
A Magyar Állami Balettintézet végzős növendékei által alapított együttes 1979-ben, az új győri színházépületben kezdte meg pályafutását, Markó Iván vezetésével. Az immár világhírű társulat évente 2 bemutatót tart Győrött; 1995 óta évente 3-5 hetet vendégszerepel külföldön. (Laposa Tibor fotóján jelenet a Carmina Buranából)

tovább  
english  
Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség
mazsorett
A Magyar Fúvószenei Szövetség 199o-ben - leválva a KOTA-tól - Balázs Árpád elnökletével alakult.
1998 óta elnöke Dohos László Liszt-díjas karnagy, a Magyar Honvédség főkarmestere (telefon: o6-1-319-3175, 3o-977-9975).
1994 októberében a szövetségen belül megalakult a mazsorett szekció, Dr. Tóthné Rozsályi Judit vezetésével.
2oo1-ben a szövetség közgyűlése megszavazta a névmódosítást, amely szerint Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség néven működik, hiszen ma már 1oo mazsorett tagszervezetet számlál.
A szövetség feladata: összefogja a zenekari és mazsorett tagszervezeteket, szervezi a különböző szintű találkozókat, fesztiválokat, versenyeket.
tovább  
Hébé Tánccsoport, Oroszlány
mazsorett, modern tánc, néptánc, táncjáték
A Hébé tánccsoport Geisztné Gogolák Éva vezetésével 1987–ben kezdte működését 9-10 éves kislányokkal, szoros munkakapcsolatban az Ifjúsági Fúvószenekarral, Kondor Ferencné kezdeményezésére. Műsora kezdetben színpadi mazsorett és menetkoreográfiákból állt. Az évek során egyre bővült a táncosok által felhasznált zenék és a táncok stílusköre. Hét éve a Bakfark Bálint Művészeti Iskola modern tánc tanszakán folyik az oktatás. Az együttes világszerte fellépett, a képen a tajvani fővárosban, a tajpeji Csang Kaj Sek-emlékműnél látható.
tovább  
english  
Balatonfüredi majorette és modern tánc csoportok
mazsorett, modern tánc
1994-ben alakultak újjá a balatonfüredi Városi Művelődési Központ csoportjaiként, Balogh Erzsébet táncoktató vezetésével. Rendszeres résztvevői a környező települések kulturális programjainak. A csoportegyüttes a Magyar Fúvószenei és Majorette Szövetségnek 1996 óta tagja.
tovább  
Dunaújváros Táncszínháza
táncjáték
Dunaújváros Táncszínháza 1999. június 30-án alakult, mint a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza önálló tánctagozata, így a magyar táncművészeti élet legfiatalabb, intézményi keretek között működő tánctársulata.
   A társulat e táncszínházi - koreográfiai irányzat örökösének tartja magát s feladatának ezen szellemiség őrzését, folytatását, valamint a Kárpát-medence rendkívül gazdag mozgás, zene és szimbólumvilágából kiinduló sajátos közép-európai jelleget hordozó, elsősorban a mozgásművészetre épülő színházi produkciók létrehozását tartja.

tovább  
Debreceni Ifjúsági Fúvószenekar és Majorette Csoport
mazsorett
A Debreceni Ifjúsági Fúvószenekar és Majorette Csoport 1980 óta nagy sikerrel szerepel országos rendezvényeken, nemzetközi ünnepeken. Hazai és nemzetközi fesztiválokon százezrek tekinthették meg látványos programjaikat. 1992-ben az országos minősítésen 4 kategóriában szereztek aranydiplomát, s először Magyarországon elnyerték a nemzetközi fesztiválzenekar címet, a majorette csoport pedig önállóan is megkapta a nemzetközi fesztiválcsoport címet. Az együttest 1996-ban „Debrecen város közoktatásáért” díjjal tüntették ki.

tovább  
Debreceni Balett
klasszikus és modern balett
Alakult a 2001/2002-es évadban.Vidéki együttes révén a Debreceni Csokonai Színház egyik tagozata. A táncosok számára elengedhetetlen a más jellegű, magas művészi feladatok és ezzel párhuzamosan új, önálló darabok létrehozása. Eddigi munkáink: Ravel: Bolero - koreográfus: William Fomin 23' Carl Orff: Carmina Burana - koreográfus: keveházi Gábor Női nem - koreográfus: Katto Ribeiro 23' Csodák pedig vannak - koreográfus: Szigeti Oktávia 50' Szárnyas kezű szeretők - koreográfus: Szigeti Oktávia 7' Fából faragott királyfi - koreográfus:Földi Béla 50' Hókirálynő - koreográfus: Szigeti Oktávia 50' A 2002/2003-as évadban 9 féle produkcióban 121 előadásban szerepeltek táncművészeink. Ez az igen magas előadásszám nem teszi lehetővé az együttes hosszabb idejű távollétét, megoldásként kiváló bel-és külföldi táncpedagógusokat, koreográfusokat hívunk. Tudásunkat nem csak Debrecenben mutatjuk be a közönségnek, hanem országszerte több színházban is ( Nemzeti Táncszínház, Győri Táncfesztivál, Thália Színház és Miskolci Operafesztivál).
tovább  
Budapest Táncegyüttes
néptánc, táncjáték
A Budapest Táncegyüttes 2003-ban ünnepli megalakulásának 45-ik évfordulóját. Művészi munkájának , valamint színpadi feldolgozásainak alapja és anyanyelve az eredeti paraszti zene- és tánckultúra. Megalakulása óta elsődleges célja a népi-nemzeti hagyományok ápolása, újraélesztése és színpadra alkalmazása. Közismert nemzetközi mesék színpadi megfogalmazásakor is a Budapest Táncegyüttes rendhagyó módon „kölcsön veszi” a mesei szüzsét, s az eredeti magyar néptáncok mellett minden elhangzó szöveget, minden felcsendülő dallamot a tradicionális magyar folklórból merít.

tovább  
Egri Majorette Egyesület
mazsorett
Az Egri Majorette Egyesület 1992-ben alakult. Jelenleg 5 korcsoportban közel 100 gyermek és nagylány közreműködésével folyik az egyesületi munka. Az egyesület csoportjai rendszeres résztvevői az egri, megyei és országos rendezvényeknek, valamint külföldi fesztiváloknak. A 6-14 éves korosztály ifjúsági fesztiválokon, a 14 év felettiek minősítő rendezvényen mutatják be tudásukat a szakértő zsűri előtt. Az egyesület tagja a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetségnek. Állandó kísérőzenekara a Szolnoki Honvéd- és Huszárzenekar, amelynek tagjai a Magyar Honvédség Szolnok Helyőrségi Zenekarának zenészei.

tovább  
Békéscsabai MÁV Diákotthon Mazsorett Csoport
mazsorett
A békéscsabai MÁV diákotthon mazsorett csoportja - elsőként Békés megyében - 1988-ban alakult. Az elmúlt 15 év alatt több száz városi, megyei, országos és külföldi szereplést tudhat maga mögött. A csoport működését 10 év óta a városi önkormányzat is támogatja. A 16-22 éves lányokból álló (16 fős) csoport a 40 fős Békéscsabai Vasutas Fúvószenekar kíséretével szerepel.

tovább  
HARMÓNIA Táncművészetet és Zenekart Támogató Alapítvány
Ernyőszervezet a Harmónia Alapítvány. Szándéka, hogy összefogja az erre vállalkozó hazai mozgásművészeti csoportokat, legyenek azok amatőrök vagy professzionálisak, és tőle telhetően segítse a nyilvánosságukat, támogassa a munkájukat. Ennek jegyében jött létre a Terasz kebelében az Alapítvány webhelye is, amely a koncepció szerint a csoportok öntevékeny publikációs munkáját hivatott segíteni. E képen az izsáki Táncsics Mihály Általános és Zeneiskola tanulóiból alakított mazsorett-csoport látható.

tovább  
NAPSUGÁR mazsorett csoport, Berente
mazsorett
Berentén 2001. októberében a szülők kezdeményezésére játékos gyermektornával indult a foglalkozás. A gyerekek nagy része ekkor még óvodás volt. A foglalkozásokon nagy örömmel vettek részt; mikor első alkalommal láttak mazsorett bemutatót, nagyon megtetszett nekik ez a művészeti ág. Így 2002-től mint "Napsugár" mazsorett csoport működnek tovább. Átlagéletkoruk 8 év

tovább  
Csongrádi Allegro Mazsorett Csoport
mazsorett
Csoportunk tagjai a csongrádi Ének-zene Általános iskola és Alapfokú Művészeti iskola tanulói. A csoport 2000-ben alakult. Jó együttműködés, munkakapcsolat alakult ki Csongrádi Fúvószenekarral, hiszen egy intézményben dolgozhatnak. A mazsorett együttes városunk kulturális és jótékonysági rendezvényein részt vesz, önkormányzati, egyéb intézmények által szervezett programokon is szerepel.

tovább  
Rudolftelepi Smaragd Mazsorett Csoport
mazsorett, diszkótánc
A rudolftelepi "Smaragd" mazsorett csoport a József Attila Művelődési Ház kezdeményezésére 1995. áprilisában alakult meg, a helyi általános iskola tanulóinak részvételével. Az együttes életre hívásával sikerült megoldanunk évszázados bányászati tradícióink modern-táncos megjelenítését, valamint környezetünkben egy újfajta formációs előadásmód népszerűsítését. A klasszikus mazsorett számokon kívül különféle diszkóelemeket tartalmazó koreográfiákkal is készülünk.

tovább  
Izsák Város Mazsorett Csoportja
mazsorett
Az együttes a Táncsics Mihály Általános és Zeneiskola tanulóiból alakult 1997-ben. 2000-től már rendszeresen utazik nemzetközi fellépésekre. Aktivitását nem korlátozza saját fellépéseire, hanem részt vesz a műfaj hazai szervezésében és a kapcsolódó rendezvényeken. Díjai is szaporodnak.

tovább  
az oldal webcímének elküldése e-mailben
 
© Harmónia Ritmus Alapítvány 1991 & Terasz Kiadó 2001-2003 Terasz ® minden jog fenntartva!